Foto: MALIŠANIMA ODRŽANA EDUKATIVNA RADIONICA O PČELARSTVU

Danas je, u vrtiću “Dvor”, održan slovenački doručak a tokom kojeg je mališanima predškolskog uzrasta održana edukativna radionica o pčelarstvu. Edukativno predavanje održao je Vladimir Radulović, sekretar Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.
Današnje druženje sa mališanima je bilo posebno zadovoljstvo. Učenje o pčelama i pčelarstvu kroz igru i zabavu uvijek podsjeti na važnost ovog vrijednog insekta. Podsjetimo da je pčela najznačajniji oprašivač na planeti. Čuvajmo pčele, mislimo na budućnost našeg potomstva.“, kazao je Radulović.

Tradicionalni slovenački doručak

Ambasador Slovenije u Crnoj Gori Gregor Presker je pojasnio da svakog 19. novembra organizuju tradicionalno slovenački doručak.

“Kako bi podigli svijest o bitnosti doručka na naš život. Slovenački doručak je hljeb, maslac, mlijeko, med. Doručak se 19. novembra organizuje u Sloveniji, a i u zemljama gdje su naše ambasade. Kroz ovaj događaj ističemo i značaj meda u našoj ishrani, pčela za planetu u globalu, koji je nemjerljiv. Ona je značajna zbog oprašivanja, a preko mališana želimo da dopremo do njihovih roditelja, baka, deka”, kazao je Presker.

On je istakao da je pčelarstvo u Sloveniji razvijeno, a da je upravo na njihov predlog ustanovljen međunarodni Dan pčela, koji se obilježava 20. maja.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Nebojša Veličković je kazao da ambasada Slovenije nastavlja dobru tradiciju promovisanju pčela i njihovog značaja za planetu Zemlju, koji je nemjerljiv.

Izvor: Vijesti.me

Foto: Luka Zeković

povezane novosti: