o nama

CENTAR PČELARSTVA U CRNOJ GORI

Kuća meda je zajednički projekat Vlade Crne Gore, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore i Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore.

Ona predstavlja centar za razvoj pčelarstva. Svečano je otvorena 13. Jula 2016 godine. Objekat se nalazi u mjestu Grbe, nadomak Danilovgrada, i u njenu izgradnju Vlada Crne Gore je uložila oko pola miliona eura. Savez pčelarskih organizacija Crne Gore je nakon otvaranja objekta osnovao firmu “Crnogorska matica” pod čijom imenom se organizuje proizvodnja u Kući meda.

Kuća meda se nalazi na placu površine 1.162m². Objekat ima prizemlje i sprat, ukupne bruto površine 625m2. Na spratu objekta su 4 kancelarije i multifunkcionalna sala kapaciteta 100 sjedećih mjesta. Dok se sa pratećim skladišnim i prodajnim prostorima, u prizemlju nalaze: Pogon za sterilizaciju i preradu voska, pogon za proizvodnju invertnog sirupa, pogon za proizvodnju pogača za prihranu pčela, prodavnica pčelarske opreme i pribora za pčelarstvo.

Šta za pčelarstvo u Crnoj Gori znači Kuća meda?

Kuća meda je dom svih pčelara i stremimo tome da taj osjećaj pripadnosti prenesemo pčelarima bez obzira na geografsku udaljenost, broj košnica, uzrast i sve ostalo. Svakom pčelaru u Crnoj Gori moramo pružiti najbolje servise i najbolje mogućnosti za njihove potrebe i zahtjeve koji se traže od Kuće meda. Moram da istaknem da je Kuća meda državni projekat i u skladu sa tim imamo obavezu da zajednički, u partnerstvu Vlade, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore i Kuće meda, gradimo i razvijamo centar za razvoj pčelarstva u našoj zemlji. Za mene lično, ovo je veliki izazov ali istovremeno i motiv da stvaramo ambijent zasnovan na partnerstvu i povjerenju i to su zapravo ključne vrijednosti koje ćemo zajednički graditi i razvijati. Svjesni smo da se ove vrijednosti razvijaju kroz vrijeme. Uvjeren sam da ćemo kroz dobre inicijative, iskrenim i profesionalnim odnosom steći dodatno povjerenje i ugled, ne samo među pčelarima već i  među korisnicima naših proizvoda, a uzimajući u obzir značaj pčelarstva i među širom zajednicom.

Vladimir Radulović

Direktor | Kuća meda d.o.o.

POGON ZA STERILIZACIJU I PRERADU VOSKA

Pogon omogućava preradu voska po najsavremenijim standardima. Oprema je obezbijeđena kroz zajedničko ulaganje USAID i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore. Projektom je nabavljena mašina Njemačkog proizvođača Reitche koja obezbjeđuje savremenu tehnologiju prerade voska. Kapacitet linije je oko 200 kg prerađenog voska na dan.

Pogon za proizvodnju invertnog sirupa

Pogon se koristi za proizvodnju sirupa za prihranu pčela. Ova linija se sastoji od sistema za osmozu vode i niza duplikatora za proces invertaze. U tehnološkom procesu proizvodnje sirupa dobija se invertovani sirup visokog kvaliteta. Kapacitet proizvodnje je 3 000 litara na dan.

Pogon za proizvodnju pogača za prihranu pčela

Pogon obuhvata više uvezanih elemenata koji omogućavaju poluautomatsku proizvodnju. Kapacitet linije je oko 1000 kg pogača na dan.

Prodavnica pčelarske opreme i pribora za pčelarstvo

Prodavnica pčelarske opreme obuhvata ponudu pribora za pčelarstvo kao i veliki asortiman opreme za oduzimanje i skladištenje meda. U prodavnici se nalaze i različite vrste košnica kao i ostala prateća pomagala koja se koriste u pčelarstvu.

Ponuda iz Kuće meda

5.20

Invertovani IMUNO AKTIV sirup u svom sastavu ima B+ komplex koji podiže imunitet pčela i aktivira odbrambene jedinice organizma. Pčele dobijaju novu energiju, duži životni vij

Dodaj u korpu

Upoznajte naš tim

Direktor

Vladimir Radulović

Diplomirani inženjer agronomije rođen 07. juna 1981. godine u Šavniku. Od 2007. godine zaposlen u Savezu pčelarskih organizacija Crne Gore na mjesto tehničkog sekretara. Od septembra 2021. godine imenovan za direktora Kuće meda doo. Pčelarstvom se bavi više od 20 godina, trenutno pčelari sa oko 220 pčelinjih društava. Učestvovao u mnogim projektima koji su realizovani od strane Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore i partnera. Oženjen i ima dvoje djece. Kuću meda vidi kao dom svih pčelara, kojima će se pružati servisi odgovorno i profesionalno.

Predsjednik Upravnog odbora

Radule Miljanić

Predsjednik Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore od 2005. godine. Jedan je od glavnih inicijatora ideje izgradnje i razvoja Kuće meda. Kao iskreni ljubitelj pčelarstva pružio je izuzetan doprinos u razvoju pčelarstva u Crnoj Gori.

Menadžerka prodaje

Ivana Đuričković

Ekonomski tehničar, smjer računovodstvo. U Kući meda zaposlena je od 2017. godine. Prepoznata kao veoma komunikativna i srdačna osoba, pružiće vam sve neophodne informacije o uslugama i proizvodima iz Kuće meda.

Naš partner od samog osnivanja

Crnogorski med možete kupiti u svim maloprodajnim objektima kompanije VOLI.