PREDSTAVNICI SVJETSKE BANKE POSJETILI SPOCG I KUĆU MEDA

Gospođa Antonela Basani, potpredsjednica Svjetske banke za region Evrope i Centralne Azije i gospodin Christopher Sheldon, Šef kancelarije Svjetske Banke za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu sa saradnicima posjetili su Kuću meda.

Cilj posjete bio je da se gospođa Basani upozna sa nekim od uspješnih projektnih aktivnosti koje je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede realizovalo iz sredstava Svjetske Banke.

Tom prilikom predstavnici SPOCG, Kuće meda, Ministarstva i MIDAS 2 tima ukazali su na doprinos koji su projekti podržani od strane Svjetske Banke dali daljem unapređenju sektora pčelarstva.

Tokom kratkog obilaska Kuće meda, razgovarano je o značaju ove podrške za razvoj sektora, posebno što su obje aktivnosti na neki način značajne ključne tačke za dalji razvoj. Oprema za pakovanje meda bila je inicijator za organizovani otkup meda i dalje brendiranje i promocije crnogorskog meda.

Atlas medonosnog bilja je dokument koji sadrži skup naučno provjerenih informacija i dokaza neophodnih u postupku zaštite autentičnosti ili geografskog porijekla crnogorskog meda, a koji su od posebnog značaja za izradu specifikacije u postupku zaštite imena.

Gospođa Basani zahvalila se Savezu i Ministarstvu na ogranizovanju posjete i prezentacije i izrazila zadovoljstvo što su sredstva iskorišćena na način koji doprinosi daljem unapređenju sektora.

Tagovi