Otvoren diplomatski Božićni bazar

Međunarodni humanitarni Božićni bazar otvoren je danas u tržnom centru Delta City.

Tradicionalni, 13. Božićni bazar organizuje Međunarodni klub žena, a posjetioci mogu da uživaju u ukusima i proizvodima koje su za njih pripremili predstavnici 21 ambasade.

Humanost na djelu

“Pripala mi je izuzetna čast i dužnost da kao supruga predsjednika Vlade Crne Gore svečano otvorim sad već tradicionalni 13. Međunarodni humanitarni diplomatski bazar. Veliki ljudi čine velika djela, a ta djela ostaju zauvijek upamćena i kroz njih žive. U ovo teško vrijeme, kada smo svi pogođeni pandemijom Međunarodni klub žena je, uz pomoć ambasada, još jednom pokazao svoju humanost i pomaže onima kojima je to najpotrebnije. Ne mogu a da se ne osvrnem na sve one koji su u prethodnom periodu izgubili svoje voljene kao posljedicu pandemije.” – rekla je  Jasminka Krivokapić otvarajući  Međunarodni diplomatski humanitarni Božićni bazar u TC ,,Delta City” i zamolila za minut ćutanja kako bi svima preminulima od koronavirusa odali poštu.

Predsjednica Međunarodnog kluba žena Monika Dmohovska, supruga poljskog ambasadora, istakla je da se opet sastaju ,,u ovoj posebnoj sezoni da pomognemo drugima”.
– Ove godine 21 ambasada se obavezala da će pružiti humanitarnu pomoć onima kojima je najpotrebnija. Drago mi je što nas je ove godine ovoliko. Zahvaljujem se rukovodstvu Delta tržnoga centra i članovima diplomatskog kora na zalaganju i spremnosti da pomognemo – kazala je Dmohovska.

Bazar je posjetio i potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, slikao se sa volonterima štanda ambasade Slovenije i posjetio ostale štandove.

crnogorski med ove godine na bazaru

Crnogorski med, brend Kuće meda, ove godine našao se na štandu Ministarstva vanjskih poslova i na taj način doprinio ovoj humanitarnoj akciji.

povezane novosti: